Contentseries op social media: waarom dat slim is én hoe je dat doet

Soms is het zo lastig om leuke, spannende, prikkelende en relevante content te bedenken voor je social kanalen. Help jezelf op weg door een reeks berichten te bedenken, een contentserie. Dat mes snijdt aan twee kanten want je creëert herkenbaarheid én je maakt het jezelf gemakkelijk.

Een serie hoeft niet heel ingewikkeld te zijn maar is vaak heel eenvoudig en daarom des te sterker. Denk bijvoorbeeld aan een wekelijkse weekendtip of een reeks waarin je aftelt naar je evenement.

 

Er is  1 basisregel: wees relevant

 

6 redenen om met contentseries te werken:

  1. Door in series te communiceren bewaar je overzicht. Mensen herkennen na verloop van tijd jouw stijl en associëren jouw merk met je grappige/interessante/originele berichten. Dit maakt de drempel tot interactie lager en de loyaliteit hoger.

  2. Je geeft jezelf inhoudelijke handvatten voor de content die je wilt creëren, dat geeft in elk geval vast antwoord op je vraag “maar waar moet ik het dan in vredesnaam over hebben?”

  3. Je dwingt jezelf om op regelmatige basis nieuwe content te maken, zo kan het er niet bij inschieten of versloffen. Je hebt meteen een strakke planning voor jezelf, ene stok achter de deur.

  4. Doorverwijzen op andere social kanalen is makkelijk: “Er is weer een nieuwe aflevering van de serie Y! Bekijk hem snel op facebook!” Lees ook mijn blog over de 5 belangrijkste kanalen en hoe ze elkaar aanvullen. 

  5. Succesvolle thema’s (met een groot bereik) kun je doorzetten, minder succesvolle thema’s kun je vervangen door nieuwe thema’s. Het geeft je meer zekerheid over wat wel of niet werkt, dus wat wel of niet relevant is voor jouw doelgroep. Het geeft richting aan je strategie.

  6. Als je eenmaal weet welke thema’s succesvol zijn, kun je die betaald gaan promoten. Dan haal je dus het optimale uit je content. Ook betaalde posts en advertenties werken beter als ze relevant zijn.

 

Tip: Bedenk eerst een aantal thema’s

Maar niet lukraak. Bedenk eerst waar jouw organisatie voor staat. Zijn er bijvoorbeeld een aantal pijlers waar jouw visie op rust? Dan zijn er vast genoeg thema’s die je daaraan kunt hangen. Hang je social content elke week op aan een ander thema en je hebt een structuur die je op weg helpt voor de komende zes weken. En daarna begin je gewoon weer opnieuw met je thema’s. De kunst is om een duidelijke rode draad aan te houden in je communicatie. Lees ook mijn blog over hoe je jouw rode draad vindt. Of juist elke dag een ander thema; dinsdagadviezen, weekendweetjes, tipje-van-de-sluier-donderdag, noem maar op. En stick to it, want anders creëer je alsnog geen herkenbaarheid.

 

Tip: structureer je content ook tijdens een event

Tijdens een evenement heb je vaak in één klap veel meer content dan mensen van je gewend zijn. Normaal gesproken wil je niet te vaak een bericht posten omdat je niet wilt spammen. Giet daarom ook je content tijdens je event in serievorm. Bij een festival kun je bijvoorbeeld op Facebook heel goed een album per optreden aanmaken. Dat werkt ook goed als je bezoekers de volgende dag willen terugkijken naar wat ze gezien hebben. Op andere social kanalen kun je daar dan weer makkelijk naar doorlinken. Lees ook mijn blog over festivalmarketing.

Advertenties

4 gedachtes over “Contentseries op social media: waarom dat slim is én hoe je dat doet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s